perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kokeenomaista siellä, täällä ja lurppistila päällä

Asiaa mettekoirasta vaihteeksi. Vaikka Kiira on ollut enemmän mielen päällä, niin Meten kanssa on kyllä treenattu vähintään yhtä paljon. Päästiin ennen Tsaukkilan koetta hyvään vauhtiin kokonaisuustreenien kanssa, ja ollaan jatkettu niitä. Vain muutama treeni ollaan tehty yksityiskohtia, silloin lähinnä seuruuta, noudon pitoa ja luoksetulon seisomista. Ne ovat heikoimmat yksityiskohdat ja ilmankos Mette helpoiten tekee kokeenomaisessakin virheet niissä. Ah, ja ruudun paikkaa ollaan yritetty saada taaemmas viemällä välillä ruudun taakse purkki ja näyttämällä se Metelle.

Ollaan tehty kokeenomaisia jopa kotona parina iltana. Kiitos Tuulialle ideasta :) Hyvin mahtuu tekemään vähän seuruuta, jonkun jäävän, tunnarin, kaukot, ja tietysti niitä siirtymiä. Tässäpä vasta häsääkin, joten sitten kun kotona sujuu, niin sujuu varmasti muuallakin.


Kokeenomaisiin tuli joitain uusia ajatuksia Oililta, vaikkei Mette siis ollutkaan siellä mukana. Nyt onkin ollut tarkoituksena:
  • tehdä aina viimeiseksi siirtymä ja vapauttaa sosiaalisen palkan kautta palkkakipolle joko kävelyn aikana tai aloitusperusasennosta. > Vaikutus so far: Siirtymistä on tullut tosi kivoja, intensiivisiä. Sosiaalisen palkan loputtua Mette tulee kivasti mukana ja on aloitusperusasennossa tosi skarppina. Siitä on kiva aloittaa liike.
  • puuttua heti jos homma menee överiksi. Häsääminen ei ole yhtään sen sallitumpaa kuin laamailukaan. > Helpommin sanottu kuin tehty. Tooosi skarppina saattaa istua aloitusperusasennossa, ja käskystä sitten räjähtää. Tunnarikapuloilta sain hakea aika monta miljoonaa kertaa pois, ja nyt sääntönä onkin, että niiden yli ei saa juosta, silloin sanon "heiheihei, et voi mennä sinne noin" ja haen pois.
  • palkata kesken liikkeen, jos tekee jotain hyvin. Jotta purkin vetovoima vähän pienenisi, ja mettekoira ajattelisi, että kehässä on kivaa ja täältä voi saada palkkaa, ja lopuksi me sitten mennään syömään. > En ihan aina muista, mutta luulen että tämä on vaikuttanut ja kehäpalkat ovat kivoja ylläreitä.
  • kertoa seuraava liike ("seuruu tehdään", "jäävä tehdään", "nouto tehdään" jne.). Tähän Oilin ohjeeseen myönnyin vasta joskus viime viikolla enkä ihan aina muista replojani. En tiedä, tuleeko tästä olemaan Metelle oikeasti apua, mutta auttaa ainakin itseäni pysymään skarppina ja vaikuttamaan (toivottavasti koekehässäkin) siltä, että tiedän mitä olen tekemässä.
  • vaihdella palkkapurkin paikkaa, jotta sen jättäminen kauas ei haittaisi. > On vaihdeltu, ei ole haitannut, kotikentällä on saanut juosta melkein 100 m koulun pihalle syömään ja on silti uskonut kippoonsa koko treenin ajan.
  • tehdä alkuvirittely niin, että Mette istuu, itse tönin sitä ja vien purkin vähän matkan päähän. Koska aina kokeessa ei ole apparia mukana. > Reagoi hyvin tuuppimiseeni, mutta sivulle saattaa tulla huonosti.
Siinäpä sitä onkin muistamista.


Tänään käytiin Tsaun etupihalla tekemässä koko voittaja läpi, ja fiilis ei ollut ihan niin hyvä kuin mitä se on ollut. Jossain alun siirtymässä Mette jopa haisteli maata...? Tosi kummallista eikä sille yhtään tyypillistä. Luoksetulossa ja ruudussa toisaalta meni sellaiseen aivottomaan juoksemismoodiin (jota Tuulia nimitti lurppistilaksi), että niitä piti sitten ottaa uudestaan. Muuten oli aika kiltti itse asiassa. Lopussa teki hypyn, metallin, tunnarin ja kaukot tosi siististi.

Seuraavana siis:
  • kehäänmenoissa vaaditaan eka perusasento kunnolla, ei saa lenkittää ja kuikuilla kippoa tullessaan.
  • tehdään eri kentillä alkuun helpompina versioina (pelkkä eka kehäänmeno tai yksi liike), jotta jaksaa uskoa purkkiin.
  • vahvistetaan uskoa, että pystyt tähän hommaan minun kriteereilläni. Pystyt tähän hyppimättä mielenvikaisesti ja toisaalta menemättä laamaksi. Eli yritetään suunnitella sellaisia kokonaisuuksia, missä onnistuisi. Vähän vaikeaa, koska se aivoton lurppistila saattaa vielä mennä päälle milloin vain, missä liikkeessä vain. Mutta yritetään!
  • vahvistetaan vaikeita juttuja korkeassa vireessä. Tämäkin vähän haasteellista, koska vaikka vire on ollut kokeenomaisissa korkeahko, niin tavallisessa treenissä on matalampi ja keskittyy eli onnistuu helpommin. Tämä koskee juuri noita mainittuja liikkeitä (seuruu, noudot, luoksetulo, ja ruutu).
Kivaa on kuiteskin ollut! Varsinkin huomata, miten asiat ovat menneet eteenpäin lyhyessä ajassa. :)

Lurppasilmäkorvakuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti